Vampire Ladies
Очаквайте
Кой е онлайн?
Общо онлайн са 7 потребители: 0 Регистрирани, 0 Скрити и 7 Гости

Нула

Най-много потребители онлайн: 123, на Вто Юли 14, 2015 12:56 am
Latest topics
БГ Фен преводи:
"Завещанието" от Кристен Ашли Dndudd10


"Завещанието" от Кристен Ашли 12624010
Посещаемост на форума

"Завещанието" от Кристен Ашли

Go down

"Завещанието" от Кристен Ашли Empty "Завещанието" от Кристен Ашли

Писане by Alice_Raven on Вто Ное 10, 2015 8:03 am

"Завещанието" от Кристен Ашли Nv3asi

Ориг. загл.: The Will
Издател: ИК ИБИС
Год. на изд.: 2015
Корица: Мека
Бр. стр.: 612

"Затригваща и емоционална, с изящна уязвимост и истинност, които я правят още по - силна. Всеки миг от тази красива книга беше прекрасен."


Почувствах чиста радост когато отворих тази книга от съвсем непознат за мен автор. Чувствам се върховно, когато откривам автор, който се оказва толкова добър като Кристин. Още със самото начало знаех, че тази книга ще е поредното прекрасно четиво. Знаех, че ще бъде необикновенно и страхотно пътешествие във един уникално пресъздаден свят. 
Фантастично написана, изпълнена със алфа мъжкари, романтика, хумор и доза драма. Една уникална рецепта за превъзходен роман. 
Кристин Ашли е един от най - талантливите автори, които съм имала честта да прочета. До този момент никой не може да се сравни с нея, като казвам никой значи НИКОЙ. 
Ако сте чели книгите й, значи знаете какаво имам в предвид. Нейните описания и начина по който пресъздава дадена ситуация или даден персона е уникален сам по себеси. Имам чувството, че пише на свой собствен език. 
Ако стане така, че ми дадете десет произволни цитата от различни книги, бих била способна на момента да позная кой е нейния. Всяка една нейна дума те завзема и прониква в теб, в душата ти. Бяха ми нужни две страници за да се влюбя в тази книга. Книжното плъжче в мен се зарадва, че си намери ново и интересно четиво и започна да играе румба. 
Имаше го този момент в началото, когато погледите на главните герои се срещат. Все още не бях наясно със персонажите, но точно тогава цялата потреберих и бях наясно, че тази книга ще остави значителен отпечатък в сърцето ми. Чувството беше толкова силно и несравнимо. 
Историята се развива в град Магдалийн, където Джоузи се връща за погребението на нейната мила и обична баба. Нейната работа е такава, че и позволява да пътува из целия свят (Лондон, Париж, Косовом Хаити, Ирак, Рим, Камбоджа и мн. др.). Но нейната баба е единственото и семейство, единствения човек който е обичала. Тя е нейното единствено пристанище и няма как да не се върне.  
Когато отива за четенето на завещанието, тя открива, че баба й е направила едно доста необичайно искане към внучка си. А именно, че е завещана на Джейк Спиър.
Как ще се завещава живо същество?
Била ли е баба й в трезво състояние, когато е писала последното си слово?


Ето какви въпроси си задава Джоузефин. Ето как Джейк влиза в живота й. Ето как всичко от тук насетне се преобръща на сто и осемдесет градуса. Ето как започва един от най - добрите романси. 
Лично аз обичам всеки вид романтика, но нека бъдем честни, много от тях са за двойки между осемнадесет и двадесет и пер години. Много ми хареса, че този е за герои в техните по - късни години - 40те. 
Джейк в действителност има три деца (обожавам ги!!) и двамата с Джоузи имат известна стабилност. Нямаше абсурдно поведение от страна на героите. Те бяха честни един към друг, отговорни и здраво стъпили на краката си. Според мен дължащо се на това, че са преживели доста и изстрадали. Хора, които са взели поука от грешките си. А сега съдбата им предлага щастието, което са тъсили през целия си живот. 


"Завещанието" от Кристен Ашли 23r0eoz


Тази книга определно ми хареса, защото ми показа нагледно, че не всеки намира голямата си любов в ранните си години. Показва ни, че може да се случи във всяка възраст, стига да сме отворени към нея и да я приемем като ни се предлага. 
Когато Джейк и Джоузи я намират, те я ценят и подхранват. Подхранват с честност, вярност, подкрепа, грижа един към друг и не само. 

"- Никога недей да криеш каквото и да било от мен, все едно как си мислиш, че ще реагирам. Както и да реагирам, никога няма да те нараня. Имам обаче достатъчно опит в това, кога нещата между един мъж и една жена не се получават, и знам, че да крият тайни един от друг определено не помага. "


"- Всеки сантиметър от теб отвън и всеки начин, по който може да се проникне вътре, бейби, физически или емоционално, ми принадлежи. Никога не го споделяй с друг. НИКОГА"


Имах чувството, че докато четях тези редове сърцето ми ще се пръсне от умиление. Просто няма друг начин, по който да опиша емоциите, които изпитах в този момент. Бях навлязла до такава степен в сюжета, че се чувствах част от историята. Съпреживявах емоциите и на двата персонажа. Имах усещането, че дори и най - малките и незначителни жестове са нещо огромно и ще ме разкъсат от щастие. 
"Завещанието" от Кристен Ашли 2h5shvc

Обичам, Обичам, .... Обичам Джейк. Като говорим за алфа мъжкар, първия който ще изниква вече в съзнанието ми е той. Държеше се заповеднически и макар, че имаше много силни закрилнически инстинкти беше тотален сладурковец.  
Както вече (тези, който сте я прочели) знаете, е боксьор. Според мен обаче е нещо повече от просто боксьор, той е боец. Той има толкова много страни, толкова много таланти (*намигване*). 
"Завещанието" от Кристен Ашли Atowtw


Чудесен баща, перфектен любовник и ужасно талантлив и силен боец. Но в края на деня, той просто е човек, който го е грижа за любимите му същества. Човек, който е готов на абсолютно всичко за да осигури сигурността, щастието и спокойствието на единствените, който обича - Конър, Амбър, Итън и Джоузи). 
Чисто и просто, той открадна моето сърце. 

"- Добре ли си? - попита, заровил лице в косата ми.
Аз се взирах в гърдите му,
 - Джоузи? - попита ме той, когато не отговорих.
- Боя се. - признах тихичко.
Ръцете му ме прегърнаха още по - здраво и когато заговори, усетих устните му върху косата си. 
- Недей, миличка. Няма нужда да се боиш. Не и с мен."

"Завещанието" от Кристен Ашли 2zdtw12

Джоузи беше много сладък персонаж. Тя беше .. хм ... трудно е за обяснение. Тя беше страхотна, просто перфектна. С изключително праволинеен характер, Винаги говореща толкова изискано и без грешки, че понякога Джейк и околните не можеха да я разберат. С много добри маниери. Никога не повишаваше тон, а ако не иска нещо го постига по цивилизования начин чрез говорене. 
Докато четях забелязах, че като всеки един човек си има любими думи или фрази, които употребява. Например: "Действително" или "Уви". Тези думички толкова да ми харесаха как илизат от нейната уста. Това са само малка част от думите, който са интересни. Има и други, но в момент не се сещам за други конкретни. 
За някой, тя е странна и особенна, но аз си я харесах и много се радвам, че се запознах с този персонаж. За мен тя е най - добрия, най - грижовния и най - достойният човек. Тя е борбена, умна и забавна. Хареса ми това, че се интересуваше не само от Джейк, но и за децата. Много ми хареса епитета, с който я нарича Джейк, а именно с "Мама Меца". Тооооолкова сладко!!
"Завещанието" от Кристен Ашли 286xox3

  "Завещанието" от Кристен Ашли Sqtxdc


Динамиката в отношенията им беше просто перфектна. Чисто злато!! Тя е толкова примерна. Той е толкова спокоен. Те са толкова различни, но същевременно толкова идеални един за друг. 

"- А сега какво? - попитах
 - Не знам, Джоузи. Знам само, че каквото и да е, искам да бъдеш част от него, и адски се надявам, ти да искаш същото. "

Какво ми хареса най - много за тях .. ами ... това как независимо какво им подхвърля съдбата, те не се оставят просто така, а се борят и не залитат в погрешната посока. Имаше освежаваща лиспа са "глупостта" в тази книга. Не се смейте! Знаете какво имам в предвид. Леле .. беше перфектно чувство, да имаш респект към персонажите, да им се възхищаваш за абсолютно всичко, което правеха. Бях на сто процента съгласна със тяхната гледна точка, техните решения в дадена ситуация. Харесаха ми начина, по който се справяха с живота си, семейството и взаимоотношенията по между си. 
Книгата беше прекрасна. През цялото време докато четях усмивката не слизаше от лицето ми. Сърцето ми прескачаше по удар на всеки втори ред. До колкото виждар, авторката е известна със създаването на излючително силни алфа мъжкари. Това си проличава съвсем ясно в "Завещанието". 
Мисля, че за да прави толкова страхотни герои, авторката е намерила съвършения баланс между доминиращ, властен, грижовен и страхотен мъжки образ. Те са бойци, пазители, любовници. приятели. Абсолютно всичко!!
Другото нещо, с което смятам, че ще се съгласите е че КА създава магически и съвършенни епилози. Мога да кажа, че това беше един от най - искрения, най - емоционалния, най - дълбокия, най - мощния епилог, който съм чела някога. Беше брилянтен завършек. Адмирации за Кристин Ашли. 
"Завещанието" е един от най - красиво написаните книги. Сгряващ душата роман. Това е типична книга, в която си способен да се загубиш. До такава степен да те завладее, че дори и след прочита й да не можеш да се откъснеш от историята на Джейк и Джоузи. Както в случая стана с моя милост. 
Имаше си всичко, което би ни накарало да се влюбим в автора и респективно в книгата. Дълга история, феноменален диалог, динамика в семейните отношения, горещ и изгарящ романс.
Тази книга е самото съвършенство. Лично аз нямам никакви оплаквания относно книгата. 
"Завещанието" от Кристен Ашли 33djmmw

"Никога не съм искала нищо, освен теб, Джейк ... Исках те още преди да те срещна .. Ти си всичко, което съм искала, миличък."

Alice_Raven
Alice_Raven
Победител
Победител

Female Зодия : Близнаци Дата на регистрация : 26.03.2014
Години : 28
Живея в : Stara Zagora

Върнете се в началото Go down

"Завещанието" от Кристен Ашли Empty Re: "Завещанието" от Кристен Ашли

Писане by belzhar on Пон Ное 16, 2015 3:19 am

600-те страници малко ме отказаха да чета книгата, но сега като чета мнението ти май ще и дам шанс.

belzhar
Pathetic Human
Pathetic Human

Female Дата на регистрация : 16.11.2015

Върнете се в началото Go down

"Завещанието" от Кристен Ашли Empty Re: "Завещанието" от Кристен Ашли

Писане by Alice_Raven on Пон Ное 16, 2015 4:27 am

Определено и дай шанс. Книгата е превъзходна. А това, че са 600 страници изобщо да не те притеснява. Историята е много интересна и няма да ги усетиш. Даже ще си викаш "Их .. защо няма още".
Alice_Raven
Alice_Raven
Победител
Победител

Female Зодия : Близнаци Дата на регистрация : 26.03.2014
Години : 28
Живея в : Stara Zagora

Върнете се в началото Go down

"Завещанието" от Кристен Ашли Empty Re: "Завещанието" от Кристен Ашли

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите